Lesaanbod

Peuter- en kleutergym.

Op zaterdagochtend kunnen de peuters en kleuters zich een uurtje uitleven in de uitdagende maar veilige situaties die Milene ter Horst steeds weer voor hen weet te bedenken.De hobbelbaan is hier een populair onderdeel, maar ook het kleine materiaal dat we speciaal voor deze doelgroep hebben uitgekozen wordt veelvuldig gebruikt! Milene wordt hierbij ondersteund door assistenten Joël en Milou.

Turnen jongens

Deze lessen zijn speciaal voor stoere jongens vanaf 5 jaar. Deze stoere jongens oefenen onder leiding van Geertje Peeters en Larissa Moes op alle toestellen. Salto’s, zwaaien aan ringen en rek, koprollen en radslagen, niets is deze jongens te gek. Voor de jongens die hun kunsten wel eens tijdens een wedstrijd willen vertonen kan dit bij de Enschedese gymnastiekkampioenschappen en onze eigen clubkampioenschappen.

Turnen meisjes

Lekker zwaaien aan de ringen en brug en salto’s springen met de trampoline, dat leer je als je bij ons komt turnen. Als je het hiernaast ook nog leuk vind om een wedstrijd te turnen dan doet onze vereniging mee aan de Enschedese Gymnastiek Kampioenschappen en hebben we elk jaar onze eigen clubkampioenschappen. Natuurlijk wordt er ook regelmatig tijd gemaakt voor een leuk spel. Deze lessen zijn er voor meisjes vanaf 5 jaar. Op dinsdag en woensdag worden deze gegeven door Mariëtte Grein. Op zaterdag geven Bente Olijve, Kawita Vugteveen en Imre Olijve deze lessen op verschillende locaties. De trainsters worden daarbij bijgestaan door assistenten.

Ritmische Gymnastiek

Bewegen op muziek zonder materiaal of met een hoepel, touw of lint. Je kunt hier de mooiste figuren mee maken en een hele stoere of juist sierlijke oefening maken! Naast deze materialen die echt bij Ritmische gymnastiek horen worden de ringen of de luchttumbling ook wel eens tevoorschijn gehaald door Ilse Amelink.

Damesgym

Deze dames klimmen niet meer op de toestellen maar werken onder leiding van Marjan Platenkamp wekelijks aan hun conditie door een circuit of verschillende vormen van bewegen op muziek. Daarnaast wordt er ook regelmatig gewerkt met klein materiaal.

Wedstrijdturnen

Onze wedstrijdturnsters oefenen natuurlijk niet alleen de onderdelen die zij voor de wedstrijden moeten kunnen, maar werken om dit te kunnen bereiken ook hard aan hun kracht en lenigheid. Het niveau van onze turnsters is sinds de start van selectie gestaag gegroeid waardoor we inmiddels zelfs in de 2e divisie uitkomen. Onze turnsters doen dan ook mee aan regionale en districtswedstrijden in de 2e-6e divisie. Om het groepsgevoel verder te versterken doen we in het najaar ook altijd mee aan het groepsspringen op C en D niveau of de Clubteams. Hille Torenvlied, Ilse Amelink en Lauret Voogsgeerd geven de trainingen voor 2e-5e divisie.  De 6e divisie training wordt verzorgd door Geertje Peeters. De Jong Talent lessen worden gegeven door Kawita Vugteveen.

Turnen voor volwassenen

Op donderdagavond halen we voor een enthousiaste groep volwassenen (20+) de toestellen uit de berging. Deze dames en heren beginnen met een warming-up inclusief kracht en lenigheid waarna de verschillende toestellen aan de beurt zijn. Luchttumbling en trampoline zijn het populairst, maar ook de andere toestellen komen met regelmaat aan bod. De lessen worden gegeven door Milene ter Horst.

Dé vereniging voor gymnastiek en turnen in Enschede!