Lesaanbod

PEUTER- EN KLEUTERGYM

Tijdens deze lessen maken de jongste leden van onze vereniging kennis met de basis van het gymmen.

Er is veel tijd voor klimmen, klauteren, balanceren etc. Het laatste kwartier van de les mogen de kinderen de ouders meenemen de zaal in om te laten zien wat ze allemaal geleerd en gedaan hebben.

RECREATIE TURNEN MEISJES

De lessen turnen zijn geschikt voor alle meisjes vanaf 4-5 jaar die het leuk vinden om lekker aan de brug te zwaaien of op de trampoline te springen. Natuurlijk is er ook tijd voor een spelletje in deze lessen.

De lessen worden zo gegeven dat het voor meisjes van alle niveaus aantrekkelijk is om hier te turnen.

Voor deze leden worden elk jaar de clubkampioenschappen en            EGK georganiseerd.

RECREATIEF TURNEN JONGENS

Dit is een les speciaal voor stoere jongens vanaf 5 jaar. Er wordt hard geoefend op alle toestellen. Salto’s, koprollen, handstanden,  zwaaien aan rek of ringen, je kunt het zo gek niet bedenken of deze jongens doen het in de les!

De jongens kunnen ook elk jaar mee doen aan de clubkampioenschappen en het EGK waar echte prijzen te winnen zijn.

RITMISCHE GYMNASTIEK

Deze lessen zijn geschikt voor meisjes vanaf 5 jaar.
Lekker bewegen op muziek en mooie figuren maken met hoepel, lint touw en knots.

De meisjes van de ritmische gymnastiek kunnen elk jaar mee doen aan de clubkampioenschappen en hebben hiernaast elk jaar een extra wedstrijd of demonstratie.

DAMESGYM

Deze dames vanaf ongeveer 50 jaar werken wekelijks onder leiding van Marjan Platenkamp aan hun conditie.

Naast grondoefeningen wordt er veel gewerkt met klein materiaal en wordt er met regelmaat een balspel gespeeld.

Gezelligheid en bewegen staan bij deze groepen hoog in het vaandel!

WEDSTRIJDTURNEN

Deze lessen zijn bedoeld voor de meisjes/dames die graag echt voor het toestelturnen willen trainen en mee willen doen aan de wedstrijden. Deelname aan deze lessen gaat op uitnodiging van de leiding. Natuurlijk kun je ook zelf aangeven dat je graag naar de selectie wilt! Voor iedereen geldt dat er eerst een proefperiode van 5 lessen is, zodat jij kunt kijken of je het echt leuk vindt en wij kunnen kijken of we denken dat wedstrijd turnen echt iets voor je is.

Wedstrijd turnen (op uitnodiging van de leiding)

TURNEN VOOR VOLWASSENEN

In deze les trainen dames en heren vanaf 18 jaar samen.

De trainingen beginnen met een uitgebreide warming-up inclusief veel aandacht voor de fysieke voorwaarden als kracht en lenigheid.

Daarnaast is er in de training van 1,5 uur nog genoeg tijd om aan de elementen te werken op de verschillende toestellen. Uiteraard wordt er hier rekening gehouden met het niveau, zodat iedereen van beginner (tot oud) turn(st)er mee kan doen.

Heeft u ook zin om aan uw conditie, kracht en lenigheid te werken om vervolgens de uitdaging op te zoeken op de verschillende toestellen. Kom dan gerust een keer langs! We trainen op donderdagavond van 19:45-21:15 in de gymzaal aan de JP Coenstraat.

Dé vereniging voor gymnastiek en turnen in Enschede!