Wedstrijd turnen

De wedstrijdturnsters van onze vereniging variëren in leeftijd van 5 tot 30+ en in niveau van de 6e tot de 3e divisie. Uiteraard zijn deze turnsters verdeeld over verschillende groepen.

Jong Talent: Deze meisjes turnen maximaal 3 jaar in deze groep om uit te vinden of het wedstrijdturnen echt iets voor hen is. Zij doen altijd mee met de pré-instap wedstrijd van regio Overijssel en de clubkampioenschappen van onze eigen vereniging.

Onderbouw: Deze meisjes turnen dit jaar allemaal niveau D2 of D1, met als doel om in de bovenbouw 3e, 4e of 5e divisie gaan te turnen. Deze turnsters doen mee met de regiowedstrijden van KNGU regio Overijssel en District Oost. Naast de “gewone” wedstrijden doen zij ook mee met het groepsspringen of de clubteamwedstrijden en de clubkampioenschappen.

Bovenbouw: Hier turnen de meisjes op 3e, 4e en 5e divisie. Deze turnsters doen mee met wedstrijden in KNGU regio Overijssel/District Oost. Naast de “gewone” meerkamp wedstrijd turnen zij ook de toestelfinales, clubteamwedstrijd/groepsspringen en de clubkampioenschappen.

6e Divisie: De turnsters uit deze groep turnen op niveau D3 of in de 6e divisie. Zij doen mee aan de wedstrijden van KNGU regio Overijssel, en de clubkampioenschappen, de oudere meisjes doen daarnaast ook mee aan de toestelkampioenschappen van District Oost.

Senioren: Deze turnsters zijn 17 en ouder en turnen in de 3e t/m 6e divisie. Sommigen van hen zijn inmiddels gestopt met de meerkampwedstrijden en doen alleen nog mee met de clubteamwedstrijden, springwedstrijden of toestelfinales. Omdat in deze groep ook veel leiding en assistenten turnen doen zij met de clubkampioenschappen meestal niet mee, wel geven ze hier regelmatig een demonstratie om te laten zien wat de “oudjes” van het turnen nog kunnen.

Geef een reactie

Dé vereniging voor gymnastiek en turnen in Enschede!